content top

Zeleni napitek, kaj je to?

Kakšen pa je vaš recept za zdravo življenje oziroma vaša skrivnost dobrega počutja? Vemo, da je vse povezano eno z drugim, torej dobro počutje z zdravjem in zdravje z zdravo prehrano, kajti za telo je najbolj pomembno to, da mu nudimo hranljive in zdravju dobrodejne sestavine.

Bi si želeli eliksir življenja? Nič lažjega, vse dokler je tako zelo dostopna pšenična trava.

Tako blizu nas je, da se sploh nismo zavedali, kako pomembna je za nas. Seveda vemo, da je pšenica žito, brez katerega skoraj ne moremo in se pojavlja v skoraj vsakdanji prehrani. In nam je nekako samoumevna.  Ko pa začnemo raziskovati in se učiti ter ozveščati o zdravi prehrani, pa ugotovimo še veliko več o tej dobrodejni učinkoviti in super odlični žitni rešitvi. Namreč, žita so nasploh pomembna za naše življenje in naše zdravje in jih nekako rabimo skoraj vsak dan. Nekatera bolj, druga manj. Včasih nekaj jemo, kar sploh ne poznamo dobro, pa vendar vemo, da je zdravo in nam to zadostuje. Mogoče pa smo kje prebrali oziroma brali o sestavinah s posebnimi in dobrimi učinki na telo in se zato želimo tudi preventivno z njimi obvarovati. Obvarovati zdravje in poskrbeti za dobro počutje.

 

Tako je pšenična trava žito, ki je vsekakor odlično prehransko dopolnilo, seveda če je pridelano v skladu z vsemi zahtevami, ki morajo biti izpolnjene pri predelavi, da se ohranijo vse zdravilne lastnosti. Zato, ko kupujemo to, preverimo ali gre za pravega izkušenega prodajalca. Dobi se že na spletu in najbolje preverimo tako, da se prepričamo, da je ta iz ekološke pridelave, kajti tega naziva danes ne morejo nositi vsi idzelki, pač pa zgolj tisti, ki to so, resnično.

Tako se pri pšenični travi lahko osredotočimo na načine predelave oziroma tudi na njene pozitivne učinke. V primeru dvomov preverimo pri prodajalcu oziroma ponudniku in glede na naše želje ali pričakovanja, nam bo ta znal svetovati najbolje.